Menu
A+ A A-

Du kan reise rundt det eller reise på kryss og tvers av det, nøye undersøke frukten av kjærlighetsforhold av jord, vann og luft, Karkonosze og Izerskie Mountains, badet i farger av den gitte sesongen av året. Du kan også gå dypt inni den, under overflaten av topografiske navn, ruiner, gamle bilder, legender ... og møte der skattejegere.

Laboratorians og alkymister, glassworkers som smeltet glass i hemmelige, religiøse flyktninger, elskere av gamle tyske fairy fortellinger, gjester bæres i bærestoler, eller Mountain Spirit, kalt Rzepiór eller Rzepolicz i Polen og Krkonoš eller Mister John i Tsjekkia. Men alt etter tur.

Sykkelen land ligger innenfor Karkonosze, i det høyeste fjellet gruppen i Sudetes, de Izerskie Mountains, som utgjør den vestligste fragment av den polske Sudetes og i Izerskie Foothills, mot som en synlig tektonisk trinn av Izerskie fjellene faller i nordlige delen. Grenseland mellom Polen og Tsjekkia kommer over både Karkonosze og Izerskie Mountains, men mer enn halvparten av arealet av begge fjell gruppene er tsjekkisk. Den høyeste toppen av Karkonosze-fjellene er Śnieżka (1 603 m), og dronningen av Izerskie Mountains er Wysoka Kopa (1126 m).

Fjellene i sykkelen land utgjør et krisesenter for naturskatter, beskyttet på den polske siden av Karkonoski National Park (KPN) og følgende reserver: "Torfowiska Doliny Izery" (de "Izera dalen Moors") og "Krokusy w Górzyńcu" ("Krokusene i Górzyniec"), og på den tsjekkiske siden av Krkonošský Národní park (nasjonalpark) (Krnap) og "Jizerskohorské bučiny" naturpark. Skogene i nedre og øvre tre delene av fjellet, med dominerende grantre (skjønt, i utgangspunktet, de nedre delene ble overgrodd av bøk og gran skog), er delvis beskyttet i KPN, der du kan komme over en moufflon brakt til Karkonosze på begynnelsen av det 20. århundre fra Korsika.

Naturområder av bøk lunder har blitt bevart på Bukówka bakken (590 m) over Szklarka Foss. Sub-alpine og alpine belter, med postglacial cirques, dverg-furu belter og høye torvmyrer er strengt beskyttet. Rutene for Syklist Association kjører ikke om disse områdene. I Izerskie Mountains imidlertid flere sykkelstier fører gjennom sentrum av "Izera dalen Moors", habitater av dvergbjørk, longleaf furu eller Baeothryon caespitosum, over hvor du kan høre den karakteristiske "beeee!" av en snipe, en strengt beskyttet art, eller se en truede europeiske havørn, den største bevinget rovdyr i vårt land.

Men bortsett fra alle skattene, en verden som fra en gammel eventyr er lurking i dette landet. Selve navnet Riesengebirge - Den gigantiske Mountains - brukes til å beskrive Karkonosze og Izerskie Mountains, som en kjede, fram til slutten av 18-tallet, gjør at vi antar at våre visuelle opplevelser si mindre om dem enn vår fantasi. Når de lander ble besøkt i midten av det 18. århundre av Wallonians, la de helt på slutten av den moderne verden, bebodd av gigantene som var mer farlig jo større fjellene virket fra perspektivet til Jelenia Gora Basin.

Den Wallonians, som søkte etter gull og edelstener, beskyttet sine arbeidsplasser ved å spre over hele verden til et lokalt kjent legende om den illevarslende Mountain Spirit, som straffet noen som våget å forstyrre freden i sitt rike. Likevel, mange slike våghalser prøvde å snappe den legendariske skatten gjemt i Evening Castle. The Mountain Spirit ble brukt som et skjold av de første glassworkers å beskytte dem mot uønsket nysgjerrighet, når de ligger sine glassverk og etter å ha smeltet og delt sine produkter, gikk av for å selge dem.

Det var også tyver som søker sine grønne landområder for martagonliljer liljer, som visstnok gull kan bli avledet, eller mandrage røtter, som utgjør en motgift for noen sykdom. De ble kalt laboratorians, som de samlet urter selv og forberedt medisinske blandinger fra dem. Selv Rudolf II von Habsburg, keiseren kjent for sine alkymistiske interesser, som hadde et kontor i nærheten av Praha siden 1 583, lært om disse naturskatter. Han sendte en lege fra Strzegom å drive rekognosering i de fjellrike land, og siden da sistnevnte ble kalt Montanus, for hans fjellvandring. Gjennom sin intolerant tilnærming mot protestanter, keiseren gjort tsjekkiske reformert protestanter strømme inn i dette land. De grunnla Marysin i Szklarska Poręba og landsbyen Wielka Izera (tysk Gross Izer) på Izerska Hala.

Da disse landene ble oppdaget av romantiske kunstnere, som selv reist en Fairy Tale Hall (som ikke eksisterer i dag) i Midtre Szklarska Poręba, med åtte bilder som viser Mountain Spirit som en legemliggjøring av naturkreftene. Sin beundring for landskapet og klimaet i landet, kombinert med det faktum at siden midten av 18-tallet den negative europeisk holdning til fjells banet vei for en lidenskap for reise, resulterte i en blanding som banet vei for masseturisttrafikken. I fjellene i landet dukket gjester som transporteres i bærestoler, entusiaster av downhill slede løp, bob ryttere og skiløpere, og deretter syklister, male land med sine single-line-spor til et spindelvev av uvanlige flekker, både i form av deres landskap og deres historie.