Menu
A+ A A-

Mangfoldet av landskapet og dets funksjoner gjør Pomorskie det perfekte stedet for å nyte sykkelturisme. Alle kan finne sin kopp te her: Kashubia er stiplet med åser, er Żuławy dominert av slettene, og Kociewie og Powiśle kombinere disse to formene.

Entusiaster av fjellet sykling vil absolutt ta en forkjærlighet for de kasjubiske åsene i nærheten av Kartuzy og Chmielno. Sykkel-bane-nettet kan ikke være spesielt godt utviklet her, men regionen tilbyr, i sin tur, noen flotte turstier, en rekke som meander gjennom de vakreste delene av Kashubian "Sveits". Men, merk deg, er det noen betydelige høyde gevinster og tap på veien, der til tider strekninger pleier å være fjell-aktig. I den vestlige delen av Kashubia, mellom Bytów og Słupsk, det er en sykkelsti spesielt verdt å ta.

Den går gjennom Słupia dalen Landscape Park, der høydepunktene er vannkraftverkene unike på europeisk plan. Nøkkelen sti rundt Słupsk kalles Ring of the House of Griffins. En del av det sprer seg over rutete Land, med sin symbolske kapital, Swołowo, rett Pomeranian Village of Cultural Heritage. Stien er et typisk eksempel på regionens lokale arkitekturen, med sine karakteristiske tre-ramme hytter.

Noen mindre krevende ruter kan finnes i andre deler av Kashubia, i nærheten Kościerzyna og Chojnice. Men det mest spennende sykkelstier er lokalisert i regionen i Wdzydze Landscape Park (nær Kościerzyna) og Tuchola Forest ("Bory Tucholskie") National Park (nær Chojnice). Rutene snor seg gjennom parkområder størst naturverdi, og dermed gi turister muligheten til å kommunisere med vell av naturen tilgjengelig der. Besøkende vil også merke til de spektakulære landskap, slik som omgivelsene i Lake Wdzydze, som ligger i Wdzydze landskapsparken, eller de syv Lakes 'Stream springende gjennom Tuchola Forest National Park.

I den nordlige delen av Kashubia en kjekk ny sykkelsti er under utarbeidelse, kjent som turistvei av Nord Kashubia. Den vil kjøre gjennom Pucki og Wejherowski Distrikter, lengden på totalt 133km. Det er planlagt å frynser alle større byer og landsbyer i begge distriktene holder turist verdi, også omfatter landskap av uovertruffen skjønnhet.

Hovedelementet i den nord Kashubian sykkelstien nettverk er stien som fører langs Hel-halvøya. Den danner en av de mest forlokkende og populære rutene i Pomorskie. Kjører langs Hel Sandbar, utfolder det før syklister en fantastisk utsikt over bukten i Puck. En annen av de bane eiendeler er dens suveren tilgjengelighet (med tog og sjø!) På hvert trinn av turen.

En usedvanlig velutviklet system av sykkelveier med varierende vanskelighetsgrader er hva Kociewie regionen har å tilby. Løypene har blitt designet for å kjøre langs grusveier, skogsveier og lite trafikk på offentlig vei. I tillegg til opplevelsen av naturen, vandring gjennom disse stiene gir deg muligheten til å nyte litt sightseeing i de store landsbyer og byer i Starogard og Tczew distrikter, inkludert Tczew, Pelplin, Gniew, Skarszewy og Starogard. En viktig faktor i favør av turisme i Kociew er dens tilgjengelighet.

Dette er tilrettelagt av stillasområdene blir lokalisert i byer med jernbaneforbindelser (Starogard og Tczew) .Tourists er derfor i stand til å dra nytte av jernbanetransport i å nå målene for sine valg og til å nyte friheten til å kombinere ulike ruter, siden Hele nettverket er fullt integrert.

Powiśle har et system av turist stier ligger på ruten mellom Kwidzyn, Sztum, Prabuty, Dzierzgoń og Malbork. I forkant av sykkelturisme er den lokale Powiśle Castle Trail som strekker seg over mer enn 80 km og kobler turistlandemerker i Malbork, Sztum, Prabuty, Przezmark og Dzierzgoń. Hele lengden av løypenettet i Powiśle utgjør 240 km.
          
Når det gjelder Żuławy mest spennende sykkelsti, går tittelen til Mennonite Trail, som fungerer som aksen for utviklingen av reiselivet i denne uvanlige regionen. Den strekker seg over landsbyer og byer som legemliggjøre den kulturelle arven Żuławy og reflekterer historien til oppgjør i Vistula Delta. Den mest dyrebare av stien attraksjoner inkluderer unike arkade hus, gotiske kirker, såkalte nederlandske gårder, og rest Mennonite kirkegårder. Langs stien er det informasjonstavler som beskriver historien til hver struktur, supplert med fotografier, kart og illustrasjoner.